Timișoara: Marș tăcut pentru Ucraina la doi ani de la începutul războiului


Direcția de Asistență Socială Timișoara împreună cu LOGS – Grup de inițiative sociale, alături de comunitatea ucraineană, organizează în 24 februarie acțiunea „După doi ani – Timișoara rămâne alături de Ucraina”.
Timișoara a sprijinit, în ultimii doi ani, peste 4.000 de refugiați ucraineni. În 24 februarie vor fi organizate mai multe acțiuni prin care organizatorii vor să își exprime solidaritatea față de aceștia.
Astfel, la Biblioteca Universității Politehnica (Sala Polivalentă), între orele 14 și 15.30, va fi organizată o masă rotundă pe tema „După doi ani – Timișoara rămâne alături de Ucraina”. Participă ca vorbitori: Silviu Rogobete, profesor la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a Universității de Vest Timișoara, Ileana Rotaru – conferențiar la Facultatea de Științe Politice a UVT, Călin Rus – directorul Institutului Intercultural din Timișoara, Alexandr Babich – profesor și istoric din Odesa (Ucraina) specializat în război, Angela Ciupa-Rad – șefa Serviciului Reziliență și Mobilizare Comunitară din cadrul DAS Timișoara, Flavius Ilioni Loga – director executiv LOGS – Grup de inițiative sociale și reprezentanți ai comunității ucrainene.
Între orele 16 și 18, ucrainenii din Timișoara și oameni din comunitate care doresc să fie alături de ei vor porni într-un „Marș Tăcut pentru Ucraina”. Punctul de plecare va fi la Casa LOGS, unde va avea loc o proiecție a unui scurt film documentar.

Traseul marșului este următorul: str. Țebea nr. 12 – Bogdan Petriceicu Hașdeu – Calea Bogdăneștilor – Calea Circumvalațiunii – Republicii – Regele Ferdinand – Catedrala Mitropolitană – Piața Operei. Participanții vor purta mesaje de susținere pentru Ucraina, iar pe drum vor fi marcate 12 dintre cele mai importante momente ale războiului (alese de comunitatea de ucraineni). De-a lungul traseului marșului se poate vedea expoziția foto „După doi ani”. Mai apoi, între 18 și 19, în Piața Victoriei, participanții la marș vor ține un minut de reculegere pentru cei căzuți în război și vor aprinde lumânări. Clădirea Operei va fi luminată în culorile steagului Ucrainei.
Evenimentul se va încheia cu proiecția filmului „20 de zile în Mariupol” regizat de Mstyslav Chernov, de la ora 20, la Cinema Victoria.

Source link

About Gabriel Popescu

Gabriel Popescu este un jurnalist cu o pasiune profundă pentru storytelling-ul autentic și dezvăluirea poveștilor care contează. Cu o experiență bogată în domeniul jurnalismului, Gabi și-a construit o reputație solidă ca un narator priceput.

Check Also

1989 în memoria colectivă. Dezbateri internaționale, la Timișoara

Conferința internațională „1989, anul revoluțiilor europene în memoria colectivă” aduce vineri și sâmbătă, la Timișoara, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *