O nouă Tabără de Creație Literară „Petre Stoica”, la Jimbolia: Tineri scriitori față în față cu autori consacrați


A patra ediție a Taberei de Creație Literară „Petre Stoica” va avea loc între 25 și 29 septembrie, în organizarea Universității de Vest Timișoara și a Muzeului Presei „Sever Bocu” din Jimbolia. 

Noi tineri scriitorii vor participa, în cadrul taberei, atât la Timișoara, cât și în Jimbolia, la ateliere de scriere creativă, având ocazia să interacționeze și să învețe de la autori de renume.
„Tabăra Petre Stoica oferă un cadru deosebit, în care tinerii scriitori se pot conecta cu alți creatori și își pot explora potențialul literar. Participanții vor avea șansa de a lucra intens la propriile creații și de a beneficia de feedback valoros din partea scriitorilor. Ne bucurăm pentru interesul tot mai mare pe care tinerii îl manifestă față de acest eveniment formativ organizat de UVT și partenerii săi, un cadru destinat întâlnirii dintre generațiile de scriitori consacrați și cei aflați la începutul drumului literar.”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.
Programul taberei include și evenimente culturale deschise comunității. Acestea se vor desfășura între 26 și 28 septembrie, în fiecare zi de la ora 19.00, în curtea Casei Memoriale „Petre Stoica” din Jimbolia. Astfel, publicul este invitat

Publicul este invitat la următoarele evenimente:

joi, 26 septembrie – expoziție de pictură a artistului Andrei Bledea, urmată de proiecția documentarului „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” (50 min) și de un dialog între Adriana Babeți și Alex Condrache;
vineri, 27 septembrie – dialog între Mircea Baniciu și Adriana Babeți, intitulat „Bucurii provinciale”, care va fi urmat de un concert Mircea Baniciu;
sâmbătă, 28 septembrie – dialog între Marcel Tolcea și Adrian Bodnaru, intitulat „Poe, zi-le!”.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Timișoara.Next, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Source link

About Gabriel Popescu

Gabriel Popescu este un jurnalist cu o pasiune profundă pentru storytelling-ul autentic și dezvăluirea poveștilor care contează. Cu o experiență bogată în domeniul jurnalismului, Gabi și-a construit o reputație solidă ca un narator priceput.

Check Also

1989 în memoria colectivă. Dezbateri internaționale, la Timișoara

Conferința internațională „1989, anul revoluțiilor europene în memoria colectivă” aduce vineri și sâmbătă, la Timișoara, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *