7.500 de cetățeni, la Starea Civilă din Lugoj în 2023


Serviciul public comunitar local pentru evidența persoanelor și-a făcut public raportul de activitate pe anul trecut. Dincolo de cifrele seci, aflăm date interesante despre situația demografică a municipiului.
La evidența persoanelor, activitatea principală a fost cea de eliberare și preschimbare a vechilor acte de identitate. Din cele 8.300 de cereri de această natură depuse de cetățeni, au fost rezolvate 7.468. Au fost eliberate 77 de cărți de identitate prin procură specială, 49 de persoane au intrat în legalitate cu acte de identitate, ca urmare a schimbării domiciliului din străinătate în România și o persoană ca urmare a dobândirii cetățeniei române. La acestea se adaugă 105 cărți de identitate provizorii, pentru cazuri de lipsă certificate de stare civilă, dovezi pentru divorț etc și 710 stabiliri de reședință.
365 căsătorii, 762 decese și 68 divorțuri
În total, anul trecut s-au prezentat la ghișeul Compartimentului de Stare Civilă 7.500 de cetățeni și s-au întocmit 4.482 acte de stare civilă. S-au eliberat 1.426 de certificate de naștere, 365 de căsătorie și 762 de deces. S-au înregistrat 68 de mențiuni de divorț.
Progresul identificării cu ADN a dus la apariția cazurilor de negare a paternității (3 sentințe), stabilire paternitate (2 sentințe), 11 declarații de recunoaștere a paternității, dar și patru sentințe de adopție. Cu acestea au venit și patru sentințe de încuviințare de purtare nume.

Pe raza municipiului Lugoj, au fost întocmite 1343 buletine statistice privind nașteri, căsătorii, decese și divorțuri. Au fost pronunțate 10 divorțuri și s-au operat mențiunile pentru încă 7 comunicate de notari publici, precum și 6 convenții matrimoniale. S-au trimis 479 comunicări de nașteri la evidența persoanelor, iar situația copiilor decedați sub 14 ani a fost transmisă Agenției de Plăți și Inspecție Socială Timiș.
151 de persoane din centrele sociale au primit acte de identitate
Ca și în alți ani, au avut loc numeroase controale (180) la instituții de ocrotire socială și s-au pus în legalitate nu mai puțin de 151 de minori și persoane asistate. Cifrele sunt mari, dar trebuie cunoscut faptul că SPCLEPP Lugoj are arondate un număr mare de instituții de ocrotire socială. Dintre acestea, opt se află în municipiul Lugoj (centre sociale, cămine de bătrâni, centre de recuperare neuropsihiatrică), Găvojdia (centru de plasament, centru de recuperare neuripsihiatrică, casă de tip familial), Sinersig (centru de abilitare și reabilitare persoane adulte cu dizabilități), Jdioara (Fundația Umanitară ”Beraca”) și Nădrag (Casa de tip familial ”Sf. Ioan”). În total, 15 instituții sociale sunt arondate serviciului de profil din cadrul Primpriei Municpiului Lugoj.

Source link

About Gabriel Popescu

Gabriel Popescu este un jurnalist cu o pasiune profundă pentru storytelling-ul autentic și dezvăluirea poveștilor care contează. Cu o experiență bogată în domeniul jurnalismului, Gabi și-a construit o reputație solidă ca un narator priceput.

Check Also

Copii din Timiș și Caraș-Severin, afectați de migrația părinților. În vest, zeci de mii de copii cresc fără mama sau tata

14,7% dintre copiii din vestul României au unul sau ambii părinți plecați la muncă în …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *